Headlines

Виник у результаті промислової революції XVIII-XIX століть, абсолютно новий і незвичний для того часу модерн дав поштовх справжньому прориву в мистецтві. Оригінальні тенденції практично відразу відбилися і в живопису, і в архітектурі. Але сьогодні ми поговоримо саме про дизайн інтер'єрів і про те, як краще спроектувати освітлення у цьому ультрасучасному стилі. Спочатку уточнимо, які саме зовнішні ознаки прийнято вважати характерними для цього напряму. Модерн – це повне непокора вже усталеним класичним законам архітектури. Стиль прийшов на заміну вікторіанському, який був надто урочистим та п..
Якщо сфотографувати ту саму кімнату при різному освітленні, на фотографіях легко буде помітити, що стіни, меблі та домашній текстиль виглядають неоднаково. Світлові ефекти здатні як вигідно підкреслити окремі деталі, і повністю змінити атмосферу приміщення. Це означає, що при оформленні кімнат варто звернутися до дизайнера, а якщо його послуги не поміщаються до бюджету, хоч би вивчити основні правила впливу освітлення на колір.Як планувати освітлення в інтер'єрі?Почнемо з кількості світла в наших квартирах. У нормативних документах можна знайти норми освітленості житлових і робочих приміщень. ..
Грамотно організоване освітлення приміщення – один із ключових факторів комфортного проживання, що впливають на фізичний та психологічний стан людського організму. Тому важливо провести грамотний розрахунок і підібрати найбільш відповідне рішення як за потужністю, інтенсивністю світлового потоку, так і за рівнем споживання електроенергії. Загальноприйняті норми освітлення Рівень освітлення у різних типах приміщень суворо регламентований будівельними, санітарними правилами та нормами. За дотриманням таких правил має стежити санітарно-епідеміологічна служба, проте це стосується лише промислових..
В епоху нестримного зростання тарифів на електроенергію світлодіодне освітлення набуває все більше шанувальників. LED-лампи відрізняються від своїх попередниць рядом переваг, серед яких особливо цінується економічність та екологічність. Якщо раніше їхня ціна була дуже високою, що утримувало багатьох від покупки, то зараз вартість світлодіодних та енергозберігаючих ламп майже зрівнялася. І самі світильники швидко еволюціонують, помітно відрізняючись від тих, які були у продажу лише кілька років тому не лише експлуатаційними характеристиками, а й зовнішнім виглядом. Чому фахівці рекомендують ви..
На прибудинковій ділянці важливо передбачити не лише грамотне планування, а й якісну систему зовнішнього освітлення. Нині це невід'ємна складова добре упорядкованої присадибної території. Причому, як у функціональному, так і в естетичному плані. Само собою, освітлювальні прилади вирішують проблему гострого дефіциту природного висвітлення у вечірній час. Але водночас ще й формують архітектурний вигляд заміського будинку, наголошують на його привабливості та фактурності. Щоб вам не довелося вибирати між практичністю та красою, розглянемо питання проектування вуличного освітлення детальніше. Дл..
Настінні світильники з'явилися раніше, ніж стельові: в давнину люди зміцнювали на стіні житла смолоскипи або скіпки. Сьогодні настінні бра та «тарілки» використовуються не тільки для того, щоб висвітлити будинок, але й для прикраси інтер'єру. Їх можна зустріти у спальні, кабінеті, на кухні, у ванній кімнаті та інших приміщеннях будинку. Давайте розберемося, як вибрати зручний варіант настінного освітлення у вашій квартирі.Настінне освітлення інтер'єруУ кожному будинку або квартирі є сусідами кілька різних видів освітлення, і настінне зазвичай відіграє допоміжну роль. Багато виробників пропоную..
Якщо ви вирішили встановити у своїй квартирі стелю із ПВХ-плівки, вам варто заздалегідь продумати організацію освітлення. Підбирати світильники для натяжних стель необхідно ретельно, відштовхуючись не лише від дизайнерської ідеї та власного смаку, а й від фізичних властивостей матеріалу покриття.Натяжна стеля – це полотнище з тканини або ПВХ-плівки, закріплене на багеті (профілі). Використовуваний матеріал відрізняється низькою термостійкістю, тому при нагріванні змінює колір, втрачає еластичність та деформується. Тому найкращі світильники для натяжної стелі – це ті, в яких встановлені галоген..
Сучасні освітлювальні прилади мають кілька модифікацій, серед яких за своїми функціональними можливостями виділяються споти. З англійської «spot» перекладається як «пляма», що стосується освітлення означає спрямоване світло.Спіт – це прилад, промінь світла якого можна повернути та направити в будь-яке місце приміщення або на конкретний об'єкт. Точкове освітлювальне обладнання було придумано виключно для практичних цілей і на зорі свого існування особливою красою не вирізнялося. Сьогоднішні реалії, де значний наголос робиться на дизайн, змінюють уявлення про поворотні світильники. Сучасні споти..
Затишок у будинку багато в чому залежить від освітлення та стилю освітлювальної техніки, тому більшість споживачів віддає перевагу люстрам. Вони були і залишаються затребуваними, незважаючи на те, що з'явилося багато інших видів приладів, а дизайнери невпинно привносять нові ідеї в оформлення сучасних інтер'єрів. Люстра – це класика жанру, вона ніколи не вийде із моди. Навпаки, чим різноманітнішими інтер'єрні рішення, тим більше на ринку стельових світильників. Головне – правильно вибрати.Основні типи люстрПередусім слід розуміти, що вся техніка цього виду має стельовий спосіб кріплення, по нь..
Гармонічний інтер'єр кухні неможливо створити без грамотно організованого освітлення. Це приміщення відноситься до одного з найбільш відвідуваних у квартирі - тут постійно готують їжу, вечорами збирається вся родина, а іноді навіть приймають гостей. Тому, незалежно від своєї площі, кухня має бути багатофункціональною. Правильно організоване освітлення зробить її не лише «гарячим цехом», а й затишною їдальнею зоною.Про розміщення світильників слід подумати вже на етапі планування, щоб можна було без шкоди для оздоблення прокласти кабелі. Після проведення оздоблювальних робіт встановити освітлюв..
У багатьох будинках, побудованих за радянських часів, висота стель всього лише 2,50 м, так що власникам доводиться витрачати чимало сил на пошуки відповідної люстри. Яке освітлення підійде для низької стелі, і що потрібно врахувати при виборі світильників для різних приміщень будинку? Дизайнери TK Lighting могли б дати детальну відповідь на це питання, адже в колекції польського бренду можна знайти цікаві моделі стельових люстр для невисоких приміщень.Існує кілька принципів, які слід врахувати при виборі освітлення у «хрущовці» та інших будинках економ-класу з низькими стелями. Насамперед, св..
Грамотно підібрані освітлювальні прилади та правильно розставлені світлові акценти можуть не тільки змінити простір, але й допомогти заощадити на електриці. Тому важливий не тільки дизайн світильників, але й деякі технічні параметри джерел світла, що використовуються в них.Головною характеристикою світлодіодних ламп є колірна температура (Тц). Від неї залежить, наскільки комфортно ви почуватиметеся при штучному освітленні. Як відомо, найбільш оптимальним для сприйняття людського ока вважається сонячне світло, що має нейтральне забарвлення. Виробники намагаються наблизити штучні світильники до ..
Польська компанія Nowodvorski з'явилася на ринку світильників 1994 року. Спочатку в її каталозі було близько десятка світильників, але за 10 років асортимент розширився до 500 моделей, а зараз у списку продукції налічується понад 2500 позицій. Висока якість світильників Nowodvorski пояснюється тим, що всі виробничі потужності розташовані в Польщі та знаходяться під суворим контролем.Польські люстри та світильники Новодворські експортуються до багатьох європейських країн, і всюди вони викликають захоплення. За допомогою продукції польського бренду можна оформляти не лише приватні будинки та ква..
Ванну хоч і не можна назвати часто відвідуваною кімнатою, але це не означає, що її якісним освітленням можна нехтувати. Зовсім навпаки – ми проводимо тут гігієнічні та інші процедури як мінімум двічі на день, тому маємо подбати про максимальну зручність. А грамотне розміщення освітлювальних приладів – один із ключових факторів у цьому питанні. Асортимент сучасних світильників дозволяє підібрати модель на будь-який смак, але лише естетикою при виборі не обійтися. Необхідно враховувати й низку інших, не менш важливих аспектів.Цей блог допоможе вам розібратися, яким же має бути освітлення у ванні..
Показано з 1 по 14 із 24 (всього сторінок: 2)